- משפחה חברה ומדינה
- כשרות
6
זמן ההשגחה נקבע לפי מהות העסק.
בעסקים גדולים המשגיח צריך להיות נוכח כל זמן הכנת האוכל ובזמן הגשתו. כגון: אולמות, מלונות, קייטרינג וכו'.
באירועים חיצוניים כגון: חתונות חוץ מההשגחה בזמן הכנת האוכל במטבח הקייטרינג צריך להיות משגיח בזמן האירוע היות ולפעמים מטגנים גם באירוע וכן יש לוודא שלא מביאים עוד אוכל ומשקאות ממקומות אחרים וכן שיש כשרות לכלים. אין להסתמך על משגיח פרטי או נאמן כשרות של בעל העסק שלא מאושר על ידי הרבנות המקומית.
במלונות חייבת להיות השגחה גם בזמן הארוחות וכן השגחה על כלי אוכל שנשלחים לחדרים וכמובן שצריך להיות משגיח כל השבת.
בעסקים קטנים תפקיד המשגיח לוודא שכל חומרי הגלם יש כשרות של רבנות, לברור את הקטניות, לנפות קמח, לשטוף את ירקות העלים, להפריש חלה ולוודא שהבישול הוא לפי ההלכה. לפי מהות העסק וזמן שהוא פעיל נקבע זמן ההשגחה.
כאשר מתעוררת שאלה יש לדבר עם המשגיח או המפקח מטעם הרבנות המקומית.
בעיות המצויות בעת התארחות במלון בשבת
הרב חנן ברנד | יז' ניסן תשס"ח

עדכון כשרות מס' 5 טבת תשע"ד
הרבנות הראשית לישראל
רבנים שונים | טבת תשע"ד
בישול נוכרים בבתי מלון ומסעדות
הרב יצחק בן יוסף | ד אב תשפ"ד

חשיבות לכשרות שמן זית
הרב חגי פנחס בר גיורא (במברגר) | יט חשוון תשפ"ה
איך מותר להכין קפה בשבת?
איך יוצרים את השבת ?
סוד ההתחדשות של יצחק
האם מותר לקנות בבלאק פריידי?
הדלקה וכיבוי ביום טוב
מה עושים בעשרה בטבת שחל בשישי?
מהו הסוד הגדול של רחל אימנו?
יום כיפור - איך נדע מי פטור מהצום?
איך אפשר להשתמש באותו מיקרוגל לחלבי ובשרי?
איך עושים קידוש?
מה הייעוד של תורת הבנים?