בית המדרש

  • משפחה חברה ומדינה
  • כשרות
קטגוריה משנית
לחץ להקדשת שיעור זה
undefined
על פי נהלי הכשרות של הרבנות הראשית חייב להיות משגיח מטעם הרבנות המקומית לכל עסק שניתנה לו תעודת כשרות.
זמן ההשגחה נקבע לפי מהות העסק.
בעסקים גדולים המשגיח צריך להיות נוכח כל זמן הכנת האוכל ובזמן הגשתו. כגון: אולמות, מלונות, קייטרינג וכו'.
באירועים חיצוניים כגון: חתונות חוץ מההשגחה בזמן הכנת האוכל במטבח הקייטרינג צריך להיות משגיח בזמן האירוע היות ולפעמים מטגנים גם באירוע וכן יש לוודא שלא מביאים עוד אוכל ומשקאות ממקומות אחרים וכן שיש כשרות לכלים. אין להסתמך על משגיח פרטי או נאמן כשרות של בעל העסק שלא מאושר על ידי הרבנות המקומית.
במלונות חייבת להיות השגחה גם בזמן הארוחות וכן השגחה על כלי אוכל שנשלחים לחדרים וכמובן שצריך להיות משגיח כל השבת.
בעסקים קטנים תפקיד המשגיח לוודא שכל חומרי הגלם יש כשרות של רבנות, לברור את הקטניות, לנפות קמח, לשטוף את ירקות העלים, להפריש חלה ולוודא שהבישול הוא לפי ההלכה. לפי מהות העסק וזמן שהוא פעיל נקבע זמן ההשגחה.
כאשר מתעוררת שאלה יש לדבר עם המשגיח או המפקח מטעם הרבנות המקומית.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il