ישיבה בית המדרש
בית המדרש
- מדורים
- סיפורים ותולדות צדיקים
- סיפורים נוספים
בביתם עבדה משרתת גויה, שהשגיחה על ניקיון הבית הגדול וטיפלה בסידורו ובאחזקתו. היא עבדה אצלם שנים רבות, טיפלה בילדים הקטנים וזכתה לאמון מלא מההורים.
פעם אחת, בערב ראש השנה, יצאו בני הזוג מביתם כדי לערוך קניות לחג המתקרב, והותירו את בתם בת החצי שנה אצל המשרתת. לאחר שיצאו מביתם לקחה המשרתת את התינוקת, עטפה אותה ונמלטה עמה מן הבית למקום לא נודע. איש לא ראה אותה יוצאת מהבית.
כאשר חזרו ההורים, ראו כי בתם אינה נמצאת בעריסתה. הם חיפשוה עם יתר ילדיהם בכל חדרי הבית, אך לשווא. הבן הגדול העיר את תשומת לב הוריו לכך שהמשרתת יצאה לפני כמה שעות מהבית ועדיין לא שבה, והעלה השערה שיש קשר בין היעדרה להיעלמות התינוקת. הם ניסו ליצור קשר עם המשרתת, אך עקבותיה נעלמו.
האם התעלפה ובקושי רב השיבוה להכרתה. האב אובד העצות התקשר למשטרה המקומית ודיווח על היעלמות הפעוטה. חוקרי המשטרה הגיעו מיד וניסו למצוא עקבות וסימנים אפשריים למה שאירע. הם תרו את כל סביבת הבית, אך לא מצאו דבר.
עצב וחרדה שכנו בבית חוסיני. ההורים פרסמו בעיתונים מודעות בצירוף תמונת בתם והבטיחו פרס כספי גבוה למוצא הילדה. אנשים רבים התקשרו והציעו עזרה, אבל איש לא הוביל את המשפחה אל מקומה של התינוקת האבודה. אט אט חשו ההורים כי נגוזה תקוותם למצוא את בתם בין החיים.
בחול המועד סוכות נמצאה גופת ילדה קטנה מושלכת מחוץ לעיר. חוקרי המשטרה קישרו זאת מיד לפעוטה שאבדה, והודיעו למשפחת חוסיני כי גופת בתם נמצאה ועליהם לבוא למחלקת זיהוי פלילי כדי לזהותה.
ההורים התייצבו ברעד ובחלחלה בשערי המחלקה. חוקרי המשטרה הציגו בפניהם גופה זעירה של תינוקת עטופה בסדין. לעיני ההורים התגלה מראה קשה של תינוקת שקיפחה את חייה. האם לא הייתה מסוגלת להתבונן בגופה ונסוגה לאחור. האב התאמץ בכל כוחו לזהותה. הוא הביט בה שוב ושוב ולאחר מכן קבע בהחלטיות שזו אינה בתם.
למרות שעדיין נותרה תקווה קלושה למצוא את הבת, ההורים חזרו לביתם אחוזי פלצות. כל אותו לילה לא יכלו לעצום עין וחג הסוכות נהפך עליהם משמחה לאבל.
בעומק צרתם החליטו לפנות לכמה מצדיקי הדור בישראל ולבקש מהם את ברכתם. הם דיברו עם הבבא סאלי, רבי ישראל אביחצירא מנתיבות, והוא הבטיח להם כי בתם עדיין בחיים. לאחר מכן דיברו עם רבי מרדכי שרעבי, ראש ישיבת 'נהר שלום' בירושלים, והוא הבטיח להם שבתם תחזור לביתה ללא פגע. ההורים נאחזו בדברי הצדיקים הללו. חלפו ארבעים יום נוספים והמצב נותר בעינו.
באותו פרק זמן היה במקסיקו שלוחא דרבנן מירושלים, שביקר בקהילה היהודית והגיע ביום ראשון לבית המשפחה. השיחה התגלגלה עם האב ששפך את לבו על היעלמות בתו התינוקת. השליח, שהכיר את סדר יומו של רבי מרדכי שרעבי, יעץ לאב להתקשר אליו כעת ולבקש שוב את ברכתו.
מר חוסיני קם וחייג לישראל. הרבנית שרעבי הרימה את השפופרת. מר חוסיני סיפר את סיפורו. הרבנית נאנחה לשמע הצרה הגדולה וסיפרה לבעלה. רבי מרדכי שרעבי היה שרוי בשמחה גדולה באותה עת וביקש מהרבנית לברר את שמות הילדה האבודה ואמה, וכאשר קיבל את השמות אמר לאשתו: "תבשרי להם כי בזכות אליהו הנביא זכור לטוב, בעוד שלושה ימים יתבשרו בבשורה טובה לגבי בתם".
מר חוסיני היה מאושר לשמוע כי נקבע מועד לגאולתם.
ביום שלישי בצהריים יצא כומר מאחת הכנסיות במקסיקו סיטי, ולפתע נתקלו רגליו בפעוטה המושלכת על מדרגות הכנסייה. היא הייתה עטופה בעיתונים רבים ובניירות אוכל. הוא הרימה ודיווח למשטרה על מציאתה.
השוטרים שהגיעו לקחתה בדקו את העיתונים שבהם נעטפה הילדה וראו כי מדובר בעיתון יומי שיצא באותו בוקר בעיר המרוחקת 400 ק"מ מהבירה. הם התפלאו כיצד התגלגלה התינוקת ממקום כה מרוחק לעיר הבירה ומי העבירה לכאן. הם זיהו את התינוקת כבתם של משפחת חוסיני ומיהרו להודיע למשפחה על מציאתה.
באותו לילה הובאה התינוקת לבית משפחתה. הוריה התרגשו מאוד לראותה כשהיא בריאה ושלמה ונישקוה עד בלי די. בסעודת ההודיה, שאליה הוזמנו יהודים וגויים רבים, סיפר האב ברוב עם את הסיפור והעלה על נס את רוח קודשו של ראש ישיבת 'נהר שלום', ואת ההשגחה האלוקית שנשאה בכנפיה את בתם הפעוטה מעבר לנהר, עד שהגיעה לביתה בשלום.
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

גשמים בארץ ישראל שאילת גשמים וארץ ישראל
מדוע מדינות שבחורף שלנו אצלם קיץ מבקשים גשם, ומדוע יעקב התעקש להיקבר במערת המכפלה, ופירוש תפילת מעין שלוש.

מידות הראי"ה אמונה: גבורתה ושפלותה
אמונה כ"ט -ל"א
השיעור עוסק בתפקידה הכפול של האמונה: מחד להעלות את האדם לעוז וגבורה עילאיים הנובעים מדבקות בה', ומאידך לעדן ולרכך את עוצמתו הפראית. בהמשך לכך מוסבר כי הנהגת העולם והחיים דורשת חיבור לאמונה הגבוהה ולפנימיות התורה, שהם המקור האמיתי להחייאת כוחות הנפש ולתחייה רוחנית מלאה.

נח התורה כשורש המציאות והאדם
שמירה על העולם ופתיחה לזמן חורף
שמירה על ממון חברך והתרחקות מאבק גזל , החשיבות בהתמדה בזמן חורף והשקיעות בישיבה.

שם משמואל על הפרשה שלמות נח, השבת וסוד הדיבור
שם משמואל על הפרשה - נח - חלק ב'
השיעור מבאר כיצד תאריו של נח משקפים שלמות בגוף, בנפש ובשכל כנגד קלקולי דור המבול, ומקביל מעלות אלו להארות וברכות יום השבת שנוח רומז אליו. בנוסף, מוסברת חוכמתו הייחודית של נח שהתבטאה בביטול עצמי מוחלט לרצון ה' בכניסתו וביציאתו מן התיבה, הנהגה שזיכתה אותו ללשון "דיבור" המורה על חיבור פנימי וישיר עם הבורא.

שם משמואל על הפרשה פגם האדם ותיקונו בצלם אלוהים
שם משמואל על הפרשה - נח - חלק א'
השיעור עוסק בהשפעת חטא עץ הדעת על מרכיבי האדם – גוף, נפש, שכל וצלם אלוהים המחבר ביניהם, ובתהליכי הבירור והתיקון שנועדו להפריד בין הנשמות הטהורות לטמאות. מתוך כך מוסברת נפילתם של אנשי דור המבול שסירבו לתיקון, אל מול שלמותו וצדקותו הייחודית של נח.

אורות הקודש - הרב זלמן מלמד שליט"א עבודת הנפש והמידות
עבדת מידות נפש א -ה
השיעור מדגיש כי לצד לימוד התורה, האדם מחויב לעסוק באופן עצמאי ומעמיק בזיכוך מידותיו ובתורת הנפש. מתוך הכרת שתי הנפשות הפועלות בו, הוא לומד לרומם את כוחותיו ולתקן את עצמו ואת הכלל.

יסודות הש"ס ספקות באיסורים מול ספקות בממונות
השיעור בוחן מדוע בדיני איסורים הכלל הוא "ספיקא דאורייתא לחומרא", ואילו בדיני ממונות הולכים אחר המוחזק ("המוציא מחברו עליו הראיה") ומקילים בספק. מתוך עיון בשיטות ה"קונטרס הספיקות", ה"תומים" ור' שמעון שקופ, מתבאר ההבדל המהותי בין איסורים שמיימיים לבין דיני ממונות המבוססים על סברה אנושית ורצון הצדדים.

אורות ישראל ותחייתו תהליך הגאולה כהתרחשות רציפה ומתמשכת
אורות ישראל ותחייתו פרק כ"ז - כ"ח
השיעור עוסק בתפיסת הגאולה כתהליך היסטורי אחד ורציף, שמתחיל ביציאת מצרים ונמשך לאורך כל תולדות עם ישראל. מתוך כך מודגש כי הירידות, הגלות והפעולות האנושיות היום-יומיות אינן מקריות, אלא מהוות שלבים פנימיים המובילים בסופו של דבר לאחדות האומה ולתכלית השלמה.

נח מגדולת הבריאה לעבודת הלב
השיעור עוסק במגבלות השכל האנושי מול אינסופיות הבורא והשגחתו, דרך מפגשי רבי יהושע בן חנניה והקיסר וביאור מהות יום השבת. מתוך כך מודגש כי תפקיד האדם בבריאה אינו שליטה או מסחר עם שמיים, אלא עמידה בענווה וחיבור אמיתי לקדוש ברוך הוא דרך תפילה וכיסופי הנפש.

עין אי"ה - הרב משה גנץ משמעות הדין ככוח מרפא לנפש
שבת א, ק"ס
השיעור עוסק בתפיסתו של הרב קוק לפיה הדין שלאחר המוות אינו עונש נקמני, אלא התפכחות פנימית שבה האדם רואה את האמת וחש כאב על החמצת ייעודו. ייסורים רוחניים אלו נועדו לזכך את הנפש, לנער אותה מהשקיעה בחומריות ולהשיבה אל טבעה האלוקי המקורי.

עין אי"ה - הרב משה גנץ שאלות הדין ומבט אל העתיד
שבת א, קס"ב - קס"ד
השיעור עוסק בשאלות שנשאל אדם בבית דין של מעלה – בהן משא ומתן באמונה, קביעת עתים לתורה וציפייה לישועה – על פי תורתו של הראי"ה קוק. דרך שאלות אלו נבחנים החיבור בין יושר טבעי ללימוד התורה, וכן החשיבות שבהתבוננות אופטימית ופעילה על המציאות מתוך מבט אל העתיד והכלל.

נח משיב הרוח ומוריד הגשם -גבורות גשמים, האומנם?
הסברים מדוע מובא בתלמוד 'משיב הרוח ומוריד הגשם' בשם 'גבורות גשמים' שלושה הסברים. ומדוע מזכירים בברכת תחיית המתים.

רביבים חובת לימוד כל יסודות התורה
מצוות תלמוד תורה מוטלת על ההורים, ועליהם לדאוג שבניהם ילמדו יסודות אלו בעודם צעירים | מי שלא הספיק ללמוד בצעירותו, חובה שילמד בעצמו בבגרותו | במשך הדורות תוכן הלימוד התרחב, עד שהוצרך להתיר לכתוב את התורה שבעל פה | המיוחד בתלמוד, שהזוכה לרכוש את המיומנות המורכבת שבלימודו כביכול נכנס לעולמם של חכמים ומשתתף עימהם בדיון | עיקר תכלית הלימוד להכין את התלמידים ללמוד היטב ובדייקנות אליבא דהלכתא | צריך לתכנן תוכנית שבה עד סביבות גיל 20 יקיפו התלמידים את כל יסודות המצוות וההלכה עם עיקרי ההסברים שנתבארו בתלמוד ובמפרשיו

פרפראות בפרשה א-ת פ"ש פרפראות פרשת נח תשפז
קֵץ כׇּל בָּשָׂר בָּא לְפָנַי - מהו לשון קֵץ שיש פה, ולא שייך קֵץ אלא בדבר הקצוב מתחלה. מִכׇּל מַאֲכָל אֲשֶׁר יֵאָכֵל - לכאורה אֲשֶׁר יֵאָכֵל הוא מיותר. דאם הוא לְךָ מַאֲכָל הוא ראוי להיאכל. מה הטעם שנוהגים לאכול דגים בשבת קודש. ומה הקשר לפרשה. למה שלח שני עופות הללו דווקא עורב ויונה, והלא יש הרבה עופות שפורחים טוב יותר מהם.











