בית המדרש

  • משפחה חברה ומדינה
  • הקשר הזוגי
קטגוריה משנית
  • מדורים
  • זוגיות
לחץ להקדשת שיעור זה

לימוד השיעור מוקדש לעילוי נשמת

ציפורה בת דוד

undefined
שאלה:
אשתי טוענת שאני לא עוזר לה. לפעמים אני ממש כועס עליה ומרגיש כאילו היא משקרת, מפני שהרבה מעבודות הבית אני עושה. איך להוכיח אותה?

תשובה:
אחד מהכללים שבין בעל ואשתו הוא, לדעת להקשיב לדבריה, בבחינת "כל אשר תאמר אליך - שמע בקולה". אינני מתכוון לומר שצריך לבצע כל מה שאשתך מבקשת, אלא בעיקר לשמוע אותה. אשה איננה אומרת סתם דברים, ובודאי שאינה משקרת, כהרגשתך. לכן, יש להטות אוזן, ולפענח מה שהיא אומרת. יש נשים היכולות להתנסח בקלות ובבהירות ולבטא בדייקנות את הרגשתן. אולם, בדרך כלל נטייתן של נשים היא לנסח דברים בצורה כוללנית. לכן, תפקידך כבעל הוא, לתרגם את האמירה של אשתך. האמירה שלה מביעה חוסר, צורך להשלמה בנושא מסוים. הביטוי בו היא משתמשת הוא, לטעון כנגדיך: "אינך עוזר לי". אולם, מתחת לפני השטח הטענה היא אחרת.

אני מציע לך לשוחח עמה, ולשאול אותה, בעדינות ובזהירות, במה היא רוצה לראות שינוי במערכת הקשרים ביניכם. לפעמים, זוהי בקשה להקשבה, ללא ציפיה למעשה מוגדר. חשוב מאד לשמוע את אשתך, ולהתחבר עם דברים הכואבים לה, כמו עם הדברים המשמחים אותה. יתכן שאתה שב הביתה, טרוד בענייניך, ואשתך מרגישה שאין לבך פנוי להתעניין בה ובנושאים הקרובים ללבה. בביטוי חיצוני היא טוענת שאינך עוזר לה. אם תמשיך להגיב בכעס, זה רק ירחיק את הפתרון. לכן, כאמור, נסה למצוא, יחד עמה, מהי ההגדרה הממוקדת יותר לאותו צורך שהיא צריכה למלאתו. ברור לי שכאשר יתברר הדבר, תראה עד כמה היא צודקת בהרגשתה, ותוכל בשמחה לבוא לקראתה. והערה נוספת: אותו צורך שאשתך מבקשת למלאותו, בדרך כלל יגרום לך לשינוי שיש בו תיקון אישי או מידותי, ותוכל להודות לאשתך, שבזכות טענתה גילית פגם אצלך,
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il