- משפחה חברה ומדינה
- כשרות
2. יש לברך על ההפרשה רק כאשר אופים את הבצק וכאשר מטגנים בשמן עמוק מפרישים בלי ברכה(יש שלא מפרישים).
3. כיום הרוב רק מטגנים את הסופגניה, יש שאופים אחר הטיגון ויש קצת שרק אופים. לכן מי שרק אופה יש לו לברך על ההפרשה.
4. לרוב הבצק עצמו מתוק ולכן ברכתו: " מזונות " אבל כאשר הוא לא מתוק ואופים אותו יתכן שברכתו: " המוציא ".
5. לרוב הבצק פרווה אבל יש שמצפים אותו או מזריקים בתוכו שוקולד חלב ולפעמים הוא מכיל אבקת חלב נוכרי.
6. לפעמים יש שעושים בצק חלבי ואופים באותו שמן(בניגוד לנוהל הכשרות) גם סופגנייה פרווה ועל ידי כך היא מחוזקת לחלבית בגלל שטוגנה בשמן חלבי.
7. הקונדיטוריות צריכות לציין האם הסופגניות חלביות בשילוט בחנות וגם על האריזה.
8. אבל היות ו-7 לא תמיד מתקיים, לכן יש לוודא בקונדיטוריה את כל הדברים הנ"ל( האם הסופגנייה חלבית ומה ברכתה ).
השפעת דרישות הכשרות על עבודת הווטרינרים ברפתות החלב
ועדת מהדרין תנובה - כינוס ארצי המוקדש להיבטים הלכתיים בתעשיית החלב
ד"ר בני שריר | ג' ניסן התשע"ג
המרור, התולעת והחרוסת
מקורות ודינים בענייני תולעים
הרב יהודה עמיחי | כ"ד אדר תש"ע
חשיבות לכשרות שמן זית
הרב חגי פנחס בר גיורא (במברגר) | יט חשוון תשפ"ה
בישולי גויים
"קול צופייך" – גיליון 320
הגאון הרב מרדכי אליהו זצ"ל | תמוז תשס"ה
מהי המצווה "והלכת בדרכיו"?
ראיית המבט השלם
הלכות שטיפת כלים בשבת
איך נראית נקמה יהודית?
פיתרון יוסף לחלומו של פרעה
הנס של השמן המיוחד של יעקב אבינו
אם יש הבטחה, למה יעקב ירא?
מה צריך לעשות בשביל לבנות את בית המקדש?
בריאת העולם בפרשת לך לך
ניסוך מים: איך שמחים גם בדרך ליעד?
לאן המריבות בתוך עם ישראל מובילות אותנו?