ישיבה בית המדרש
בית המדרש
- מדורים
- סיפורים ותולדות צדיקים
- סיפורים נוספים
באותו זמן הוא וחמשת אחיו שנשארו בארץ היו מעל גיל עשרים, ומשום מה אף אחד מהם עדיין לא זכה למצוא את זיווגו. בטיסה התפלל שרכבת ההתנתקות תיעצר, וכן שמישהו יתחתן סוף סוף במשפחתו.
לאחר סיבוב בכמה ארצות, מצא את עצמו בשביעי של פסח בבית חב"ד בנפאל עם הבזק של הבנה, שאין מצב שביום העצמאות הוא יהיה במזרח ולא בארץ. הוא הודיע לחבריו המופתעים שהוא חייב להשיג כרטיס טיסה כדי להגיע לישראל לקראת יום העצמאות.
למחרת החג התקבלה הודעה בבית חב"ד כי יש בנפאל מטיילת שאמה נפלה בנחל יהודייה והיא מאושפזת במצב קשה בבית רפואה בישראל, וחייבים למצוא את הבת כדי שתחזור מהר ארצה. נדב וחבורתו סייעו בחיפושים, וכעבור יום נאלצו להמשיך בתכנונם לנסוע להודו.
לאחר שעברו את הגבול, נסעו במונית לעיירה נידחת שבה תחנת רכבת, כדי שיוכלו לתפוס רכבת לניו-דלהי, שם נמצאת סוכנות הטיסות של נדב, כדי להקדים את חזרתו ארצה.
בתחנת הרכבת קנו כרטיסים לדלהי והתיישבו מחוץ לתחנה, ממתינים לרכבת של 20:00. בשעה 19:45 בני החבורה הישראלית שמו את פעמיהם לעבר התחנה. אחד מהם בירר היכן הרציף, וחזר והודיע שעליהם להמתין ברציף 1.
החבורה ישבה ברציף 1. השעה שמונה הגיעה, שמונה ורבע, שמונה וחצי, ואין רכבת... נדב ניגש לשאול את עובד התחנה מה עם הרכבת לדלהי, והוא ענה שהיא כבר נסעה בשמונה.
"איך זה ייתכן?!" זעק, "הרי אנחנו מחכים ברציף 1 מלפני שמונה?!"
ההודי פרץ בצחוק מתגלגל ואמר: "לא 1, אלא פעמיים 1", כלומר 11...
נדב היה בהלם על כך שנגזר עליהם להיתקע בעיירה הנידחת, אבל כעבור רגע התעשת והרגיש שהכול משמיים, ומשהו כנראה צריך להתרחש כאן.
בני החבורה ביקשו מאנשי התחנה ההודים שיעלו אותם על הרכבת של 23:00, אבל נענו בשלילה.
בעוד נדב מנסה לחשוב מדוע לעזאזל הם תקועים פה ומה עליהם לעשות כעת, ניגש אליו פתאום הודי שבדיוק נכנס לתחנה ושאל: "אתה ישראלי?"
"כן", ענה נדב.
"בוא אחריי, יש טלפון בשבילך", אמר האיש.
נדב לא הבין מה קורה, אבל לפני שהספיק לחשוב ההודי הסתובב וצעק: "קדימה! מחכים לך בטלפון".
הוא רץ אחריו לתוך סמטאות העיירה, ואחרי כמה מאות מטרים האיש נכנס לסוכנות נסיעות, הצביע על שפופרת פתוחה והורה לו: "תענה!"
נדב הרים את השפופרת ושמע קול בהול בעברית: "הלו, מי זה?"
"נדב", ענה, "מי אתה?"
"זה הרב חזקי מבית חב"ד נפאל. קודם כול, מזל טוב!"
"על מה?", שאל, והרב חזקי אמר: "עכשיו התקשרו מהארץ וביקשו שאודיע לך כי אחיך התארס".
נדב שמח, אבל היה לו ברור שלא זו הסיבה שהרב חזקי התקשר בדחיפות כזאת.
"טוב, למה התקשרת?" שאל.
הרב חזקי הסביר כי משפחתה של המטיילת שחיפשו לפני יום מבקשת לשוחח עמה בדחיפות כדי להודיע לה שתגיע מיד לארץ. הבחורה לא נמצאת בנפאל וחוששים שהיא עברה להודו ומתכננת לנסוע להרים הרחוקים, שם לא יוכלו ליצור עמה קשר במשך שבועות. "אתם חייבים לחפש אותה בעיירה שאתם נמצאים בה, שהיא הכי קרובה למעבר הגבול לפני שהיא תתרחק", אמר הרב חזקי.
נדב סגר את הטלפון, נשא עיניו השמימה ואמר: "אבא, זה לא ייאמן איך אתה מגלגל דברים! גם זכיתי לשמוע שאחי שהתארס, וגם נוכל לעזור למשפחה בארץ שמחפשת את הבת בנרות, והכול בזכות רכבת שפספסנו..."
מיד הודיע לחבריו, והם החלו לחפש את הבחורה בקדחתנות. כעבור שעתיים, רבע שעה לפני 23:00, רגע לפני שהיא עלתה על רכבת אחרת, מצאו אותה והודיעו לה שתתקשר לביתה בדחיפות, ויחד איתה רצו לרכבת של 23:00 לדלהי, וקפצו לתוכה בעודה יוצאת מהתחנה.
הרכבת הייתה מלאה עד אפס מקום. לפתע ניגש הודי לנדב ואמר לו: "אתה עייף. בוא תיקח את הדרגש שלי ותלך לישון".
זה כמובן מה שנדב עשה, וכשקם בבוקר הניח תפילין מול עיניהם המשתאות של ההודים, ולאחר תפילתו פתח ספר תהילים וקרא את המזמורים היומיים כפי שלמד בבית חב"ד. אותו יום היה כ"ד בניסן, ועיניו צנחו על הפסוק האחרון: "הודו לה' כי טוב, כי לעולם חסדו..."
כאשר הגיעו לדלהי, נדב רץ להתקשר לאחיו כדי לאחל לו מזל טוב.
"מתי האירוסין שלך?" שאל.
"עזוב, אתה לא תצליח להגיע", ענה אחיו, "זה ביום העצמאות"...
נדב חזר ארצה כדי לשמח את אחיו וחזר למאבק נגד הגירוש מגוש קטיף עד תומו, וכעבור שנה וחצי נשא לאישה את ענבל, שהייתה מאותה חבורה באותו מסע במזרח הרחוק.
ליצירת קשר לסיפור בעל מסר יהודי שחוויתם: [email protected]
מתוך העיתון בשבע
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

בבא מציעא שניים אוחזין - מהות השבועה
השיעור בוחן את יסוד דין חלוקה ושבועה במשנת "שניים אוחזין בטלית", תוך התמקדות בהבדלי הגישות בין התוספות לרמב"ם. בעוד שלדעת התוספות יסוד הדין נשען על מוחזקות והשבועה נועדה רק להכחיש את טענת היריב, לדעת הרמב"ם מדובר בשבועת הנוטלין שבאמצעותה זוכה האדם בחלקו.

מידות הראי"ה זיכוך המידות בין דעת לרגש
הקדמה למידות הראי"ה - 3
השיעור עוסק בהתחדשות עבודת המידות בתקופת הגאולה ומבאר כיצד המעבר ממישור היחיד למישור הציבורי והלאומי מעצב מחדש את תפקידן של המידות באומה הישראלית. בנוסף, נפתח לימוד הפסקה הראשונה המציגה את זיכוך המידות כתווך שבין הדעת לרגש, תוך הדגשה כי בירורן השכלי והכרתי קודם לעיבודן הרגשי.

שיעורים בספר יהושע סוד דמותה של רחב
יהושע פרק ב'
השיעור עוסק במפגש של מרגלי יהושע עם רחב, תוך התמודדות עם דמותה המורכבת ומעמדה המרכזי בכניסת עם ישראל לארץ. דרך מקורות חז"ל מוסברים תהליך התשובה שלה, כוחה להכיר בגדולת השם דווקא מתוך עברה, והחיבור העמוק שלה לקדושת ישראל ולשושלת הנבואה.

גשמים בארץ ישראל שאילת גשמים וארץ ישראל
מדוע מדינות שבחורף שלנו אצלם קיץ מבקשים גשם, ומדוע יעקב התעקש להיקבר במערת המכפלה, ופירוש תפילת מעין שלוש.

מידות הראי"ה אמונה: גבורתה ושפלותה
אמונה כ"ט -ל"א
השיעור עוסק בתפקידה הכפול של האמונה: מחד להעלות את האדם לעוז וגבורה עילאיים הנובעים מדבקות בה', ומאידך לעדן ולרכך את עוצמתו הפראית. בהמשך לכך מוסבר כי הנהגת העולם והחיים דורשת חיבור לאמונה הגבוהה ולפנימיות התורה, שהם המקור האמיתי להחייאת כוחות הנפש ולתחייה רוחנית מלאה.

נח התורה כשורש המציאות והאדם
שמירה על העולם ופתיחה לזמן חורף
שמירה על ממון חברך והתרחקות מאבק גזל , החשיבות בהתמדה בזמן חורף והשקיעות בישיבה.

שם משמואל על הפרשה שלמות נח, השבת וסוד הדיבור
שם משמואל על הפרשה - נח - חלק ב'
השיעור מבאר כיצד תאריו של נח משקפים שלמות בגוף, בנפש ובשכל כנגד קלקולי דור המבול, ומקביל מעלות אלו להארות וברכות יום השבת שנוח רומז אליו. בנוסף, מוסברת חוכמתו הייחודית של נח שהתבטאה בביטול עצמי מוחלט לרצון ה' בכניסתו וביציאתו מן התיבה, הנהגה שזיכתה אותו ללשון "דיבור" המורה על חיבור פנימי וישיר עם הבורא.

שם משמואל על הפרשה פגם האדם ותיקונו בצלם אלוהים
שם משמואל על הפרשה - נח - חלק א'
השיעור עוסק בהשפעת חטא עץ הדעת על מרכיבי האדם – גוף, נפש, שכל וצלם אלוהים המחבר ביניהם, ובתהליכי הבירור והתיקון שנועדו להפריד בין הנשמות הטהורות לטמאות. מתוך כך מוסברת נפילתם של אנשי דור המבול שסירבו לתיקון, אל מול שלמותו וצדקותו הייחודית של נח.

אורות הקודש - הרב זלמן מלמד שליט"א עבודת הנפש והמידות
עבדת מידות נפש א -ה
השיעור מדגיש כי לצד לימוד התורה, האדם מחויב לעסוק באופן עצמאי ומעמיק בזיכוך מידותיו ובתורת הנפש. מתוך הכרת שתי הנפשות הפועלות בו, הוא לומד לרומם את כוחותיו ולתקן את עצמו ואת הכלל.

יסודות הש"ס ספקות באיסורים מול ספקות בממונות
השיעור בוחן מדוע בדיני איסורים הכלל הוא "ספיקא דאורייתא לחומרא", ואילו בדיני ממונות הולכים אחר המוחזק ("המוציא מחברו עליו הראיה") ומקילים בספק. מתוך עיון בשיטות ה"קונטרס הספיקות", ה"תומים" ור' שמעון שקופ, מתבאר ההבדל המהותי בין איסורים שמיימיים לבין דיני ממונות המבוססים על סברה אנושית ורצון הצדדים.

אורות ישראל ותחייתו תהליך הגאולה כהתרחשות רציפה ומתמשכת
אורות ישראל ותחייתו פרק כ"ז - כ"ח
השיעור עוסק בתפיסת הגאולה כתהליך היסטורי אחד ורציף, שמתחיל ביציאת מצרים ונמשך לאורך כל תולדות עם ישראל. מתוך כך מודגש כי הירידות, הגלות והפעולות האנושיות היום-יומיות אינן מקריות, אלא מהוות שלבים פנימיים המובילים בסופו של דבר לאחדות האומה ולתכלית השלמה.

נח מגדולת הבריאה לעבודת הלב
השיעור עוסק במגבלות השכל האנושי מול אינסופיות הבורא והשגחתו, דרך מפגשי רבי יהושע בן חנניה והקיסר וביאור מהות יום השבת. מתוך כך מודגש כי תפקיד האדם בבריאה אינו שליטה או מסחר עם שמיים, אלא עמידה בענווה וחיבור אמיתי לקדוש ברוך הוא דרך תפילה וכיסופי הנפש.

עין אי"ה - הרב משה גנץ משמעות הדין ככוח מרפא לנפש
שבת א, ק"ס
השיעור עוסק בתפיסתו של הרב קוק לפיה הדין שלאחר המוות אינו עונש נקמני, אלא התפכחות פנימית שבה האדם רואה את האמת וחש כאב על החמצת ייעודו. ייסורים רוחניים אלו נועדו לזכך את הנפש, לנער אותה מהשקיעה בחומריות ולהשיבה אל טבעה האלוקי המקורי.













